Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا شیخ الاسلام روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا به موفقیت های دانش آموزان در کنکور اشاره کرد و افزود: سال تحصیلی گذشته رتبه دوم کشوری در رشته ریاضی و در کنکور سال 95 نیز رتبه دوم در رشته علوم انسانی توسط دانش آموزان استان کسب شد.
وی به ارتقاء 6 رتبه ای استان قم در کنکور اشاره و اضافه کرد: رتبه قم در کنکور 92، 11 بود و این رتبه در کنکور سال 93 با رشد چشمگیری به رتبه پنجم رسید و در سال 94 نیز همین رتبه با فاصله بسیار کمی از رتبه چهارم حفظ شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: در سال تحصیلی گذشته نمره تمامی امتحانات کتبی دانش آموزان سال سوم متوسطه دوم که در کنکور تاثیر دارد، بالای میانگین کشوری بود و رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشت.
شیخ الاسلام به اقدامات آموزش و پرورش در راستای برگزاری کلاس های کنکور اشاره کرد و گفت: سال تحصیلی گذشته کلاس کنکور در تمام مدارس سطح استان به ویژه برخی مناطق روستایی با هزینه های بسیار کمتر از موسسه های خصوصی تشکیل شد.
وی افزود: پایگاه های مطالعاتی شب عید در استان فعال بود که در این راستا چهار پایگاه جهت مطالعه دانش آموزان از 27 اسفندماه 94 تا 12 فروردین ماه 95 دایر بود.
وی گفت: سالن مطهری دبیرستان امام صادق(ع) نیز با 2 هزار و 500 مترمربع مساحت تجهیز شد و به عنوان سالنی برای برگزاری امتحانات، نشست های دانش آموزی و سالن مطالعاتی کنکور مورد استفاده قرار می گیرد.
شیخ الاسلام، اختصاص زائرسرایی در مشهد مقدس با زیربنای 2 هزار و 400 مترمربع به دانش آموزان و فرهنگیان قم، تجهیز اردوگاه ملاصدرا و 15 خرداد جهت پذیرش فرهنگیان و دانش آموزان، افزایش 140 درصدی تخت در خانه معلم از دیگر اقدامات آموزش و پرورش طی چند سال گذشته عنوان کرد.

* اهداء کتاب به مبلغ پنج میلیارد ریال به کتابخانه های مدارس
وی به موفقیت های دانش آموزان در مسابقات فرهنگی و هنری اشاره کرد و گفت: کسب رتبه برتر کشوری در مسابقات فرهنگی هنری توسط 93 دانش آموز، رتبه برتر کشوری توسط 9 دانش آموز و همکار فرهنگی در مسابقات پرسش مهر ریاست جمهوری، رتبه برتر کشوری توسط 36 دانش آموز در مسابقات قرآن و معارف اسلامی، رتبه ممتاز در ارزیابی فعالیت های اقامه نماز، کسب رتبه برتر در فعالیت همکاری های حوزه های علمیه و آموزش و پرورش و استفاده از ظرفیت های تبلیغی استان و عقد توافقنامه فرهنگی تربیتی با حوزه های علمیه از دیگر فعالیت های معاونت پرورشی بوده است.
به گفته وی، در سه سال گذشته بالغ بر پنج میلیارد ریال کتاب به کتابخانه های مدارس اهدا شده است و مراکز دارالقرآن از هفت به 14 مرکز توسعه یافته است.

* جذب 12 هزار تن در کلاس های سوادآموزی
مدیرکل آموزش و پرورش قم به رشد باسوادی در سطح استان طی چند سال گذشته اشاره و بیان کرد: باسوادی در گروه سنی 10 تا 49 سال از 93.85 درصد به 95.36 درصد رسیده است.
وی افزود: در این مدت 22 هزار و 12 تن ذب کلاس های سوادآموزی شده و دوره های سوادآموزی، انتقال و تحکیم را گذرانده اند.
وی ادامه داد: این آموزش ها توسط 2 هزار آموزش دهنده حقیقی صورت گرفته و به عبارتی برای این تعداد اشتغال زایی شده است.
به گفته شیخ الاسلام، جذب و آموزش تعداد پنج هزار و 520 تن از اتباع خارجی، 2 هزار و 600 تن از اولیاء دانش آموزان و 497 تن از مددجویان زندان از دیگر موفقیت های معاونت سوادآموزی می باشد.

* میزبانی از مسابقات ورزشی دانش آموزان کشور پس از 32 سال
وی به برگزاری المپیادهای درون مدرسه ای اشاره کرد و گفت: المپیاد درون مدرسه ای مکمل درس تربیت بدنی بود که با هدف مشارکت دانش آموزان در عرصه ورزش و پیشگیری از فقر حرکتی برگزار شد و باعث افزایش شرکت دانش آموزان در مسابقات ورزشی شده است.
وی با بیان این که رشته های المپیاد بر اساس ظرفیت های درون مدرسه شکل می گیرد، افزود: در مقطع اول تا سوم ابتدایی اجرای بازی های سنتی و بومی محلی مطرح است و در پایه های چهارم تا ششم علاوه بر اجرای بازی های بومی، رشته های توپی، طناب کشی و سایر رشته هایی که امکان برگزاری آن در مدرسه است انجام می شود.
شیخ الاسلام ادامه داد: در مقطع متوسطه هم رشته هایی چون والیبال، فوتبال، بسکتبال، هندبال و تنیس روی میز در قالب المپیاد درون مدرسه ای برگزار می شود.
وی همچنین با اشاره به این که تابستان سال گذشته استان قم پس از 32 سال میزبان مسابقات ورزشی دانش آموزان کشور بود، بیان کرد: آموزش و پرورش قم از نظر شاخص های وزارت آموزش و پرورش در حوزه های اسکان، سالن های ورزشی، حفاظت، حراست، خوابگاه و پذیرایی از دانش آموزان و مربیان توانست نمره قابل قبولی کسب کند و میزبانی این دوره از مسابقات را به دست آورد.
به گفته وی، این مسابقات در 2 رشته تنیس روی میز و بدمینتون در بخش دختران و پسران مقطع ابتدایی و متوسطه اول به مدت 20 روز در 2 سالن ورزشی مریم و شهید منتظری برگزار شد.

* برگزاری کلاس آموزشی پیشگیری از اعتیاد برای 50 هزار دانش آموز
شیخ الاسلام گفت: آسیب های اجتماعی یکی از دغدغه های مردم، خانواده ها و مسئولان استان است که آموزش تنها راه برون رفت از این مشکلات است.
وی افزود: اگر سطح آگاهی و آموزش دانش آموزان را در این زمینه بالا ببریم و نگذاریم گذشت زمان و دوران بلوغ اینگونه سپری شود قطعا توفیقاتی در راستای عدم ورود به این مسائل خانمان سوز خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: با همکاری شورای هماهنگی مواد مخدر استان برای تمامی دانش آموزان در دوره دوم متوسطه چهار ساعت کلاس آموزش تخصصی مانند یک واحد درسی برگزار شد.
شیخ الاسلام ادامه داد: 50 هزار دانش آموز مقطع دوم متوسطه در این دوره ها شرکت کردند که کار بزرگ و ارزشمندی بود.
وی همچنین افزایش درآمدهای اختصاصی به میزان 200 درصد، افزایش مشارکت دانش آموزان، اولیا و دبیران در طرح های ملی و استانی بیش از 150 درصد، کسب رتبه های کشوری و بین المللی در حوزه تربیت بدنی و سلامت به تعداد بیش از 50 مورد و افزایش ایمن سازی و تجهیز فضا های ورزشی به میزان بیش از 100 درصد سال را از فعالیت های معاونت تربیت بدنی و سلامت عنوان کرد.
وی به عملکرد معاونت فنی و حرفه ای اشاره و بیان کرد: در دولت تدبیر و امید، رتبه سوم کشوری جشنواره هنرهای تجسمی شاخه فنی و حرفه ای، رتبه پنجم کشوری در مسابقات علمی عملی هنرستان های فنی و حرفه ای، سه رتبه برتر کشوری در مسابقات بین الملی مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای توسط هنرجویان هنرستان ها و رتبه اول کشوری در میانگین نمرات امتحان نهایی هنرستان های فنی و حرفه ای توسط دانش آموزان این مقطع کسب شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش قم اضافه کرد: رتبه های اول کنکور سراسری دانشکده های فنی و حرفه ای در رشته های نقشه کشی معماری، کامپیوتر و کودکیاری، رتبه دوم و پنجم کشوری در رشته ساختمان و در جمع کسب بیش از 16 رتبه تک رقمی 69 رتبه 2 رقمی و 436 رتبه سه رقمی در کنکور سراسری دانشگاه های فنی و حرفه ای 94 از جمله این موفقیت ها بوده است.
وی ادامه داد: کسب پنج رتبه کشوری در جشنواره فیلم رشد از بین هنرجویان رشته انیمیشن، رتبه های اول تا پنجم استانی در مسابقات آب توسط هنرجویان هنرستان های فنی و حرفه ای، افزایش نرخ فارغ التحصیلی هنرجویان از 71 به 76 درصد، کسب 12 رتبه اول یک رتبه دوم و 2 رتبه سوم توسط هنرجویان استان در سی و دومین جشنواره هنری کشور در رشته های مختلف هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر عناوینی است که توسط دانش آموزان این مقطع به دست آمده است.
به گفته وی، کسب رتبه اول کشوری در محور زبان و ادبیات فارسی، رتبه دوم کشوری در محور زبان تحقیق و پژوهش، رتبه سوم کشوری در محور فعالیت های آزمایشگاهی و رتبه سوم کشوری در محور دست سازه ها از موفقیت های دانش آموزان مقطع متوسطه اول بوده است.
شیخ الاسلام گفت: دانش آموزان مقطع دوم متوسطه نیز موفقیت های زیادی در رشته های مختلف به دست آورده اند که می توان به کسب رتبه چهارم کشوری در کنکور سراسری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی دولتی، قبولی 71 تن از دانش آموزان در رشته های پزشکی، رتبه اول کنکور سراسری در گروه زبان های خارجی، کسب 32 رتبه یک رقمی و دو رقمی در گروه های مختلف کنکور سراسری، کسب رتبه 6 در رشته ریاضی و رتبه 10 در رشته انسانی در منطقه2 کنکور سراسری و کسب 188 رتبه زیر 2 هزار بدون هیچ سهمیه ای اشاره کرد.
وی افزود: کسب مدال برنز در المپیاد علمی ادبیات، کسب 2 رتبه برگزیده نانو از 30 رتبه برتر کشوری، بالاتر شدن میانگین معدل دروس نهایی نسبت به میانگین کشوری، کسب رتبه اول کشوری در مسابقات آزمایشگاهی شیمی، کسب دو رتبه اول در جشنواره الگوهای برتر تدریس کشوری و رتبه سوم در امتحانات نهایی خرداد 95 در سطح کشور از دیگر موفقت های دانش آموزان این مقطع بوده است.
وی همچین گفت: توانمند سازی معلمان مدارس روستایی و چند پایه با برگزاری دوره های ضمن خدمت، کارگاه های آموزشی و مسابقات علمی، برگزاری جشنواره جلوه گاه اثر و اندیشه ویژه معلمان کلاس های چند پایه، برگزاری جشنواره درس پژوهی و راه یابی سه اثر برتر استان به دبیر خانه کشوری، اجرای جشنواره تدریس در سه مرحله ی مدرسه ای، ناحیه ای و استانی، برگزاری جشنواره جابربن حیان با حضور بیش از 58 هزار دانش آموز و راه یابی پنج اثر برتر به جشنواره کشوری نیز از فعالیت های معاونت آموزش ابتدایی بوده است.
بیش از 230 هزار دانش آموز در چهار ناحیه قم تحصیل می کنند که 210 هزار تن از آن ها در شهر قم و 20 هزار تن دیگر در سه منطقه شهری جعفریه، خلجستان و کهک مشغول به تحصیل هستند.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سمیه حیدری **انتشار- جعفرمسلمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۱۰۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از 19 اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، 636 هزار نفر شرکت کردند و 28 هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از 19 اردیبهشت

240 هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته 240 هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و  این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از 20 مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی  بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با 10 سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی 98 درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • سهم دشتستان از رتبه‌های برتر کنکور افزایش یابد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • واژه ای به نام سمپاد به گوشتان خورده است ..
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی